Onko kiinteistölläsi vaikeasti torjuttavia rikkaruohoja ja haluat päästä niistä eroon ilman myrkkyjä? Tarvitsetko kuumavesipainepesun tai jäätyneen putken sulatuksen? Voimme auttaa.

Kiinteistöpalvelut pääsääntöisesti Kymenlaaksossa ja Itä-uudellamaalla

Kiinteistöpalvelut ECO-Weedkiller laitteella - PRO 20 DUAL
Lisää laitteesta osoitteessa:
 https://www.ecoweedkiller.com/fi/

!!! - HUOM. Aloitamme palvelun tarjoamisen keväällä 2025. - !!!


Kiinteistöpalvelut

Rikkaruohot, pesut ja sulatukset.

  • Rikkaruohojen ja vieraslajien torjunta.
    - Ympäristöystävällisesti, kiehuvalla vedellä 20 l/min (99-101⁰C) 
    - Keittää maanpäällisen kasvuston sekä valuttamalla myös juuret. 
    - Pitkä vesiletku, jopa 80m.
  • Kuumavesipainepesut ja desinfoinnit.
    - Painepesu ja desinfiointi max. 150 bar, 15 l/min (70-75⁰C) 
    - Pitkä vesiletku, jopa 80m.
  • Jäätyneiden putkien ja kaivojen sulatukset.
    - Pitkä vesiletku, jopa 80m.
    - Sulatusletku 20 m (suutin mahtuu vähän alle 20mm putkeen).
  • Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Usein kysytyt kysymykset?

Tärkeimmät asiat mitkä pitää muistaa kiehuvalla vedellä torjuttaessa?
Vastaus: Korostamme että alussa torjuntakertoja tarvitaan usein enemmän kun yksi ennenkuin saadaan täydellinen hävitys, nämä torjunnat tarpeen mukaan. Tämän takia käsittelyn jälkeinen seuranta on tärkeää, varsinkin vieraslajeja torjuttaessa jotta voidaan reagoida niihin ajoissa että eivät pääse lisääntymään.

Tarvitsevatko rikkaruohot monta torjuntakertaa?
Vastaus: Usein tarvitsevat, varsinkin vieraslajit tarvitsevat usein useamman torjuntakerran jotta ne saadaan kuriin. Tämä johtuu maassa olevasta rikkasiemenpankista joka pitää saada hupenemaan. Tämä pätee esim lupiinehin. Tärkeää on torjua rikkakasvit ennen kukintaa. Jos maassa ei ole rikkasiemenpankkia niin luultavimmin yksi käsittelykerta riittää. 

Onko torjunta tosiaan ympäristöystävällistä?
Vastaus: Kyllä, torjuntatyö tehdään valuttamalla kiehuvaa vettä torjuttavan kasvin päälle ja juurille jolloin kasvin solut tuhoutuvat mikä johtaa kasvin kuolemiseen. Luonnolle ei aiheudu myrkkyhaittaa kuten esimerkiksi glyfosaatista/roundupista aiheutuu. 

Voiko esim lupiineista päästä kokonaan eroon ja miten rikkasiemenpankki?
Vastaus: Kyllä voi, mutta torjuntakertoja tarvitaan useampi. Kiehuvavesi usein samalla kun tuhoaa käsiteltävän lupiinin (lopullisesti) aktivoi maassa olevaa siemenpankkia, joka saa aikaisemmin maahan varisseet lupiinin siemenet itämään. Kuolleen lupiinin viereen tulee usein uusia alkuja, jotka tulisi tuhota pois kiehuvalla vedellä ennen kukintaa. Tällä tavalla tuhotaan ja aktivoidaan siemenpankki ja lopulta alueella ei kasva enään lupiineja.  

Edistääkö tämä torjuntatapa luonnon monimuotoisuutta?
Vastaus: Kyllä. Torjuntatyö on tehtävä rikkakasvi kerrallaan, joten muut alueella olevat kasvit jäävät henkiin eivätkä häiriydy torjunnasta. Tällä tavalla uhanalaiset lajit myös säästyvät ja saavat mahdollisuuden selvitä. Torjunta ei myöskään haittaa hyönteisiä, esim pölyttäjiä (mehiläiset ja perhoset). 

Pääseekö siis tällä oikeasti ikuisiksi ajoiksi rikkaruohoista eroon?
Vastaus: Ei pääse. Vaikka joku alue olisi teoriassa rikkaruohovapaa tai vieraslajivapaa niin sinne voi kulkeutua tuulen mukana tai ihmisen tai eläimen mukana rikkasiemeniä jotka itävät ja leviävät, tai maahan on jäänyt muutama rikkasiemen torjunnan jälkeen itämättä ja itää muutaman vuoden kuluttua. Tärkeää on kuitenkin torjua näitä heti kun niitä tulee lisää jotta päästään estämään niiden leviämistä ja että tilanne pysyy kurissa. Varsinkin vieraslajeilla kuten lupiinit.